O nama

Podgorina Voće
lider u proizvodnji i preradi voća

Kompanija Podgorina Voće postoji i uspešno se razvija od 2008 godine.

Glavna delatnost preduzeća je otkup, sušenje i prerada suve šljive. Pored toga bavimo se otkupom svežeg jagodičastog voća, zamrzavanjem i njegovom preradom.

Lokacija

Proizvodni pogon nedaleko od varošice u selu Lopatanj u okruženju brojnih šljivika i malinjaka. Sama lokacija proizvodnje nalazi se u neposrednoj blizini gotovo svih naših kooperanata i put voća od voćnjaka do rashladnog skladišta je jako kratak čime se obezbeđuje postojanost kvaliteta i maksimalna očuvanost nutritivnih vrednosti.

Preradni kapaciteti

Preradni kapaciteti su izgrađeni po novim tehnologijama i sastoje se od:

Sušare

kapaciteta 50 tona svežeg voća za 24 časa

Linije za mašinsko vađenje koštice iz suvih šljiva

kapaciteta 550 kg na čas

Linije za mala pakovanja

od 200gr do 1kg

3 tunela za zamrzavanje

kapaciteta 45 tona svežeg voća za 24 časa

2 komore za lager zamrznutog voća

kapaciteta 1200 tona

0 .
godina osnivanja
0
zaposlenih
0 t
dnevni kapacitet sušare
0 t
kapacitet rashladne komore

Odgovornost
za životnu sredinu

Naša kompanija je u skladu sa idejom održivog razvoja i brige o neposrednoj životnoj sredini omogućila organizovan prevoz za sve zaposlene u proizvodnji. 40 radnika putuje od kuće do posla i nazad sa 4 adekvatna putnička kombi vozila koja zadovoljavaju EURO 6 standarde.

Proces sušenja šljive se vrši pomoću komprimovanog prirodnog gasa čime se obezbeđuje minimalan uticaj na životnu sredinu.

U 2023. planirana je investicija postavljana savremenih solarnih panela na krovnu konstruciju čime ćemo obezbediti više od 1/3 električne energije iz obnovljivih izvora.

Stalno usavršavanje i podrška kooperantima

Najvažnija karika u celom lancu proizvodnje su naši kooperanti i lokalni proizvođači voća. Kako bismo pomogli da se dobije veći prinos i zdrav i bezbedan plod organizujemo posete stručnih lica iz oblasti voćarstva koji blagovremeno ukazuju na moguće probleme kao i što efikasniju primenu agrotehničkih mera.

Pored toga obezbeđujemo sredstva za prihranu i zaštitu. Kroz taj zaokružen proces preko 95% voća koje proizvedu naši kooperanti ispunjava status organskog proizvoda.

Otkup od proizvođača

Naša kompanija vrši otkup malina i kupina isključivo od lokalnih proizvođača kako bismo očuvali svežinu i kvalitet.

Otkup svežih i suvih šljiva vršimo na teritoriji cele Srbije, a najviše od naših stalni i proverenih snabdevača sa juga Srbije koji su poznati po uzgoju šljive vrhunskog kvaliteta i slatkoće.